78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 16. 3. 2010
Re: t?pa?sk? vosk

Patlání vosku kolem dokola se již nepoužívá v praxi tak 30 let dnes se PVC páskou roub utáhne tak že páska se motá od spoda nahoru a tekutým voskem se jen zakápne koneček roubu nebo plocha podnože při roubování za kůru nebo kozí nožku.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: <nasepenze/=/volny.cz>
> Předmět: Re: t?pa?sk? vosk
> Datum: 16.3.2010 11:46:38
> ----------------------------------------
> "Co s tím tekutým voskem?"
> Těžko říct takhle na dálku, co s tím. Záleží, jestli ten vosk
> má být tekutý
> a po namazání se má odpařit a být tuhý. Možné to je, protože
> na rozdíl od
> dřívějška, kdy se používalo lýko a štěpařský vosk měl krýt
> i roub těsnit
> proti vodě se dnes používá plastový pásek, který při správném
> namotání
> těsní sám o sobě a štěpařský vosk ho víceméně jen kryje, aby
> ho UV záření
> předčasně nezničilo...
> Nebo jestli jim nějak ujela výroba.....Záleží, co říká návod,
> případně
> webové stránky výrobce...
> Třeba bude k věci vosk v plechovce na vařiči opatrně zahřát a
> on zhoustne.
> Nebo zahustit dalším včelím voskem či jemně drcenou kalafunou....
>
> Podle mých zkušeností,asi toto.
> Jednou ze základních složek štěpařského vosku je včelí vosk.
> Pak by pro vás neměl být problém poznat správnou konzistenci š.vosku.Ta
> by měla byt o malinko tužší než včelí.Měl byste jej bez problému
> zahřát "změkčit" v ruce hnětením.Akorát pozor.Je prima přítulný.Lepí
> a lepí.Potvora.
> Z toho plyne.Je-li v tekutém stavu a ve svém staří,které jste uvedl,tak
> já bych ho už nepoužíval.A na ty vrby s klidem použijte který
> koliv recept z konference.Ikdyž já osobně vrby množím tak,abych
> měl pravokořené rostliny.Dřevité,bylinné řízky,popřípadě
> hřížením.
> Tak ať Vám rostou!
> Standa.
>
>
> ----- PŮVODNÍ ZPRÁVA -----
> Od: "R. Poláek" <e-mail/=/nezadan>
> Komu: "V?ela?ský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Předmět: Re: t?pa?sk? vosk
> Datum: 15.3.2010 - 10:15:00
>
> > "Co s tím tekutým voskem?"
> > Těžko říct takhle na dálku, co s tím. Záleží,
> > jestli ten vosk má být tekutý
> > a po namazání se má odpařit a být tuhý. Možné
> > to je, protože na rozdíl od
> > dřívějška, kdy se používalo lýko a štěpařský
> > vosk měl krýt i roub těsnit
> > proti vodě se dnes používá plastový pásek, který
> > při správném namotání
> > těsní sám o sobě a štěpařský vosk ho víceméně
> > jen kryje, aby ho UV záření
> > předčasně nezničilo...
> > Nebo jestli jim nějak ujela výroba.....Záleží,
> > co říká návod, případně
> > webové stránky výrobce...
> > Třeba bude k věci vosk v plechovce na vařiči opatrně
> > zahřát a on zhoustne.
> > Nebo zahustit dalším včelím voskem či jemně drcenou
> > kalafunou....
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42388


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu